L’escorça d’aquest formatge ja ens indica què trobarem a l’interior, gust personal i intensitat aromàtica. El seu aspecte excitant de pebre negre, es tradueix al nas en una olor definida i pronunciada. Al tall el color blanc trencat es mostra cremós, homogeni i amb una escorça amb tendència a liquar-se, resultat del temps de maduració amb pebre. En boca és aromàtic, gustós i amb notes lleugerament picants, amb personalitat. La textura és mantegosa, amb una adherència que concentra el gust del formatge. Tan el post-gust com l’aroma comparteixen aquestes notes pebrades d’una intensitat considerable. En definitiva, un formatge amb gust.
El recomanem… com a formatge d’aperitiu, per acompanyar l’escalivada o per fer salses per carns vermelles. També és ideal acompanyat amb melmelada de pebrot.
L’acompanyem… d’un vi negre jove o amb un cava ben fresc.
Aquest formatge té entre quinze dies i tres setmanes i una caducitat de sis mesos.
Es pot trobar en els següents formats:
- Rodó de 500g (envasat al buit o en bossa retràctil microperforada)
- Mig rodó de 250g (envasat al buit)
- Barra d’ 1,9 kg