Formatge madurat de cabra

Escorça rugosa, natural, neta i amb tonalitats marrons i grises. Necessita quatre mesos de maduració en els formats grans i vuit setmanes en formats petits. Al tall apareix una textura tancada però no compacte, cremosa però no liquada, equilibrada. En boca, la maduració correcta del formatge mostra caràcter i singularitat. No ens hem de deixar emportar per la temptació de pensar que és un formatge de cabra més, doncs en els petits detalls hi ha la diferència. El gust és natural, manté records de la llet però apareixen matisos concentrats de fenc i fruita madura. La textura es desfà i la untuositat és present en cada peça i es nota en cada tast. El gust final és característic de fruit sec cru, però sorprèn la seva suavitat  i el record final que deixa, molt equilibrat i diferenciat. En conjunt, un formatge per descobrir lentament.

Formatge madurat de cabra ARCOC

El recomanem… en qualsevol fusta i és ideal a qualsevol hora del dia igual que la resta de madurats.

L’acompanyem… amb un vi negre madur i envellit.

Es pot trobar en els següents formats:

-          Rodó de 450g

-          Rodó de 900g

-          Barra d’ 1,2 kg

-          Rodó de 2,5 kg