Qui som

ARCOC és una agrupació de ramaders catalans que neix d’una necessitat d’un petit sector que s’estava discriminant, que envers la competència de fora de Catalunya busquen la forma de diferenciar-se per ser competitius al mercat. Amb una clara visió de futur, l’any 2010, gràcies a la iniciativa de 8 productors catalans de llet de cabra, es funda aquesta societat agrària de transformació amb la finalitat econòmica i social de produir, transformar i comercialitzar la llet sota el mateix denominador, fomentant la col·laboració entre els ramaders per obtenir un benefici comú.

Nueva imagenEls socis d’ARCOC produeixen llet de cabra dins d’uns estàndards superiors als que requereix la normativa vigent, tant en qualitat higiènica com en composició nutritiva, ja que disposen d’unes condicions de producció que afavoreixen el benestar animal, el medi ambient i la qualitat de la matèria primera en origen. És pel fet de produir una llet d’alta qualitat que estan convençuts de la superioritat dels seus productes elaborats i això els permet certificar tota la seva producció i etiquetar-la sota la marca que han creat per diferenciar-se: “Llet de cabres catalanes”. La diferenciació de la matèria primera és un factor indispensable per arribar al consumidor, que busca una categoria i una proximitat avalada per una marca identificadora.

Actualment l’empresa està formada per 15 socis ramaders dels quals 2 d’ells són també formatgers. A més la societat compta, des dels seus inicis, amb dues tècniques veterinàries que vetllen per mantenir tan la qualitat de la matèria primera com la màxima sostenibilitat i eficiència en la forma d’obtenir-la.

Es poden trobar al mercat iogurts i sis tipus de formatges ARCOC elaborats amb la llet certificada com a “Llet de cabres catalanes”. Aquests productes s’elaboren a les formatgeries dels socis que formen part de l’agrupació. Aquest sistema permet que cada formatgeria que formi part de la SAT, mitjançant les seves pròpies instal·lacions, pugui aportar a la marca comuna les seves millors especialitats.

Tota la producció d’ARCOC és creada per comercialitzar en comú i per tant ajustar, tant com sigui possible, els preus de distribució i comercialització de manera que el màxim benefici repercuteixi en el productor. Per no interferir en la venda de la formatgeria tradicional de petit comerç, com són les mateixes formatgeries que formen part de l’agrupació, tota la producció es destina a grans distribuïdors i grans superfícies.

Cal destacar que ARCOC, amb només quatre anys de recorregut, no només ha servit per donar sortida a la llet dels seus socis, sinó que també ha esdevingut una empresa reguladora, ja que ha estat la primera de marcar uns preus de cost en la producció de llet, en la producció de formatge i en la distribució.

A més, el passat mes d’octubre es va rebre una medalla de plata pel Formatge de cabra al Pebre Negre ARCOC, reconegut com a segon millor formatge tendre al concurs de formatges CAPRAESPAÑA de Talavera de la Reina.